Wat te doen met alle restjes die niet op zullen gaan tijdens Pakjesavond?… Simpel! Met de overgebleven worteltjes en kruidnoten kun je een heerlijke worteltjestaart maken 😋 In deze video legt Brenda van Brenda Kookt uit hoe je deze Sinterklaastaart maakt; https://youtu.be/vMvQbyPKgA8 Of bekijk hier…

Deze week is het zo ver… Pakjesavond!!! 🎁 En wat is dan beter dan de dag te beginnen met een heus Sinterklaasontbijt? In het recept zit amandel en kruidnoten, ingrediënten die nodig zijn in typische Sinterklaasrecepten, maar nu een gezonde versie om alvast in de…

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn! Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag het recept voor een heerlijke Italiaanse risotto met courgette en champignons! Ingrediënten voor 4 personen 1…

Het is koud en guur buiten, daarom kruipen wij ’s avonds lekker op de bank om onszelf te trakteren op het ultieme comfort food: Stoofpot 🍲 Hoewel stoofpot normaal gesproken met vlees wordt gemaakt, is deze vegan stoofpot van Feelgoodbyfood dankzij de linzen, aardappels en…

Vandaag is het een gewone dag in november, maar vroeger stond deze dag in het teken van één van de Winterfeesten: Sint Maarten. Zo was het voor de mensen die het wat minder breed hadden, traditie om zingend met zelfgemaakte lampionnen langs te deuren te…

Avocado’s worden gegeten als groente, maar wist je dat het eigenlijk een vrucht is? Het vruchtvlees van de avocado heeft een groot vetpercentage (20-30%), daarom is het verstandig om niet meer dan een halve avocado per dag te eten. De onverzadigde vetten die een avocado…

31 oktober is het Halloween en op deze dag wordt er tegenwoordig door veel mensen pompoen uitgesneden ter decoratie. Uiteraard is de pompoen ook heerlijk te verwerken in allerlei gerechten 😋🎃 Vandaag delen wij een recept voor Pompoencouscous afkomstig van Veggipedia; Ingrediënten voor 4 personen:…

Paddenstoelen worden in bijna elke wereldkeuken wel gegeten. Toch zijn er nogal wat mythes over het bereiden van deze zwammen. Gelukkig heeft Culy een aantal do’s en don’ts op een rijtje gezet; 1. Champignons? Ga voor de groteJe zou denken dat kleine champignons smaakbommetjes zijn,…

Op dit moment hebben wij weer heerlijke seizoensgroente van eigen bodem! Seizoensgroenten zijn minder belastend voor het milieu en ook nog eens extra goed voor je gezondheid 🙂 Zo hebben we weer boerenkool in het assortiment, maar bijvoorbeeld ook zuurkool, sperziebonen, kropsla, pompoen, snijbonen en…

Dol op burgers, maar eet je (voor een keer) geen vlees of vis? Zet je tanden in een zelfgemaakte vegaburger! Culy geeft 7 handige tips voor het maken van de beste vegaburgers, die niet uit elkaar vallen!!! 1. Voorkom een te vochtige burger Hoewel rauwe…