Radijsjes

Wie ooit wel eens een radijsje heeft gegeten weet dat deze groente een hele specifieke smaak heeft. Mocht je niet zo van de sterke, peperachtige smaak van radijsjes houden, dan kan je het beste het velletje eraf snijden, want wekelijks radijsjes eten is zo gek nog niet voor je gezondheid! Ze bevatten namelijk veel voedingsstoffen en vezels en werken zelfs als een soort ontgiftingsmiddel tijdens het afvoeren van gifstoffen uit de nieren!

Radijs is de wortel van een plantje. Dit plantje dat hoort bij de familie van de kruisbloemigen. Deze bolle rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Er zijn ook witte en rood-witte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan.

Radijsjes zijn een heerlijke snack die meetellen voor je dagelijkse portie groenten van 250 gram! Maak bijvoorbeeld een schaal met rauwe worteltjes, stukjes komkommer, snoeptomaatjes en radijsjes en je snoept zo 250 gram groenten weg!

Gebruik je radijs als garnering? Dan kun je de rode bolletjes in bloemvorm uitsnijden. En de garnering kun je daarna natuurlijk lekker opeten.

Radijs is heerlijk als tussendoortje, maar je kunt radijs ook zo gebruiken:

  • In plakjes gemengd met verse tuinkruiden en magere kwark (bijvoorbeeld op (volkoren) brood
  • In salade met kropsla, komkommer, blokjes appel en 30+ kaas
  • Bij kaasfondue
  • In soep
  • In aardappelpuree

Bron: Veggipedia

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.