Stoofperen als bijgerecht

Stoofperen zijn een traditioneel en oer-Hollands gerecht. Je kunt stoofperen niet rauw eten. Gekookt zijn ze echt heerlijk! De kleur zegt echter weinig over de smaak. De meeste stoofperen zijn na een uurtje al gaar, maar nog niet op kleur. Pas na circa 3 uur zijn de meeste roze en na 6 uur donkerroze. Met dit heerlijke bijgerecht zit je altijd goed tijdens de feestdagen;
 
Gepocheerde stoofperen in witte wijn
 
Ingrediënten voor 6 personen
• 6 stoofperen
• 2 tl sinaasappelrasp
• 1 kaneelstokje
• 1 vanillestokje (doorgesneden)
• 200 gr suiker
• 250 ml (zoete) witte wijn
• 250 ml water
 
Bereiding
Neem een pan waarin de peren rechtop in passen. Meng hierin de witte wijn, water, kaneelstokje, vanillestokje, suiker en sinaasappelrasp. Breng dit mengsel aan de kook en roer tussendoor tot de suiker is opgelost. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in de pan pocheer deze met de deksel op de pan tot ze gaar zijn (ongeveer 1 ½ uur). Laat de peren vervolgens afkoelen in het vocht.
Haal de peren uit het vocht en serveer bijvoorbeeld bij wild of met een bolletje ijs als dessert.

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.