Sinterklaasontbijt

Deze week is het zo ver… Pakjesavond!!! šŸŽ

En wat is dan beter dan de dag te beginnen met een heus Sinterklaasontbijt? In het recept zit amandel en kruidnoten, ingrediĆ«nten die nodig zijn in typische Sinterklaasrecepten, maar nu een gezonde versie om alvast in de sfeer te komen voor het heerlijke avondje…

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 400ml amandelmelk
  • 1tl speculaaskruiden
  • 100gr havermout
  • 1/2tl amandel extract
  • 1/2tl vanille extract
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1el kruidnoten
  • 1el amandelen
  • 1 banaan
  • 1el abrikozenjam (optioneel)

Bereiding:

Breng de amandelmelk met de speculaaskruiden aan de kook in een steelpannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en voeg je de havermout, amandel en vanille extract toe. Roer goed door en laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de abrikozen in vieren en roer door de havermout. Hak in de tussentijd de kruidnoten en amandelen grof.Verdeel de havermout over 2 bakjes. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de havermout. Bestrooi met de gehakte kruidnoten en amandelen en garneer met een toefje abrikozenjam of laat de jam helemaal achterwege.

Kijk voor het hele artikel op: https://www.francescakookt.nl/sinterklaas-ontbijt-met-havermout/

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties gesloten.