September: tijd voor appels

In september worden de appels weer geoogst. Tijd voor vijf leuke weetjes over de afslankeigenschappen van de appel én een heerlijk recept die misschien wat minder goed is voor de lijn;

1. Een appel is in staat je bloedsuikerspiegel op peil en stabiel te houden. Dit komt doordat ze boordevol vezels zitten.Eet je een appel voor de lunch of diner dan zorgen de aanwezige voedingsvezels dat de bloedsuikers in je bloed worden afgeremd. Hierdoor worden calorieën niet in vet opgeslagen maar langzaam omgezet in brandstof.

2. Een appel verbrandt vet door het stofje vitamine C, welke een belangrijke ondersteuning is voor de vetbranding. Daarnaast zorgt het water in een appel ervoor dat je minder vet opslaat en minder vocht vasthoudt.

3. Een appel schakelt schadelijke stoffen uit doordat hij veel pectine bevat. Pectine is een oplosbare vezelsoort die je lijf van binnenuit schoon schrobt. Zo krijgen afvalstoffen dus geen kans om zich op te hopen in je weefsels en heb je dus minder last van afvalschade.

4. Een appel bevordert je stofwisseling door de vezels en het water. Je maag wordt gevuld en je stofwisseling flink aan het werk gezet doordat maag en darmen geactiveerd worden. Zoals we al eerder vertelden is een appel voor de maaltijd een goede manier om alvast wat in je maag te hebben om het verteringsproces in gang te zetten. Hierdoor heb je minder honger en eet je automatisch ook wat minder.


5. Een appel is vocht afdrijvend doordat er veel vitamines en mineralen in zitten. Zo zorgt het mineraal kalium ervoor dat het overtollige water in het vetweefsel van je lichaam wordt afgevoerd, waardoor je minder in gewicht toeneemt.


En zoals beloofd het recept om appels eens op een andere manier te bereiden. Dit recept is zeer geschikt voor in het najaar en ook nog eens kindvriendelijk!


Neem een verse appel zoals bijvoorbeeld de Junami. Was de appel goed af en steek met een appelboor de kern eruit. Snijd de ongeschilde appel in schijven van ongeveer 1 centimeter dik. Leg de schijven in een bak met koud water met limoensap en eventueel wat nootmuskaat. Laat dit 15 minuten staan. Haal de schijven er vervolgens uit en besmeer ze met een dun laagje boter.Gril de appel kort op een niet al te hoge stand totdat ze mooie egale bruine strepen krijgen. Dit duurt maar enkele minuten!Bestrooi met een klein beetje kaneel en voeg toe aan ijs, pudding of rijstepap.


TIP: Doen de kinderen niet mee met het toetje? Voeg dan na het grillen wat likeur toe aan de appel. Succes gegarandeerd!

bron: ADN

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.