September: Romige soep van knolselderij

Knolselderij is een wintergroente die verwant is aan blad- en bleekselderij. Het lichte vruchtvlees wat wordt gegeten heeft een vrij milde smaak. Maar ook de bladeren smaken heerlijk. En bij deze groente, net zoals bijvoorbeeld bij de courgette, geldt: Hoe kleiner, hoe beter, want kleinere exemplaren bevatten meer smaak!

Bewaar de knol bij voorkeur op een droge en koele plek. Knolselderij kun je over het algemeen lang bewaren, maar mocht de groente niet meer stevig aanvoelen en zelfs zachte, vochtige plekken hebben, dan is de groente niet meer goed.

De knolselderij laat zich goed verwerken in allerlei winterse gerechten zoals bijvoorbeeld in een heerlijk soep;

Recept knolselderijsoep:

Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui, gesneden in fijne blokjes
300 gram knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
100 ml room
Scheutje olijfolie
4 plakken Serranoham
500 ml kippenbouillon

Bereiding
Stoof de ui en de knolselderij zachtjes in een scheutje olijfolie. Voeg dan de kippenbouillon en de room toe. Laat het geheel in zo’n 20 minuten gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer of blender en zeef hem vervolgens door een fijne zeef. Kook de soep en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken Serranoham op een plaatje en droog ze in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op wat keukenpapier. Giet de schuimige soep in voorverwarmde soepkoppen en leg er een gedroogde plak Serranoham bij.

#smakelijk #groentevanhetseizoen

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.