September: Romige soep van knolselderij

Knolselderij is een echte knolgroente die nauw verwant is aan de bladselderij. Als je ze schilt zie je meteen het crème/witte vruchtvlees, aromatisch, mild én kruidig van smaak. Knolselderij is zeer geschikt om heel lang te bewaren. Het is een echte wintergroente. Let er op dat de knol stevig en zwaar aanvoelt. Hij moet niet rimpelig of ingedroogd zijn, maar het omgekeerde, natte of vochtige zachte plekken, is ook niet wenselijk. Kleine knollen zijn smakelijker dan grotere exemplaren.

Recept knolselderijsoep:

Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui, gesneden in fijne blokjes
300 gram knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
100 ml room
Scheutje olijfolie
4 plakken Serranoham
500 ml kippenbouillon

Bereiding
Stoof de ui en de knolselderij zachtjes in een scheutje olijfolie. Voeg dan de kippenbouillon en de room toe. Laat het geheel in zo’n 20 minuten gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer of blender en zeef hem vervolgens door een fijne zeef. Kook de soep en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken Serranoham op een plaatje en droog ze in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op wat keukenpapier. Giet de schuimige soep in voorverwarmde soepkoppen en leg er een gedroogde plak Serranoham bij.

#smakelijk #groentevanhetseizoen

Dit kan interessant voor u zijn:

Comments are closed.