De nieuwe foodtrend: Shoarma gemaakt van paddenstoelen! Want voor zo’n heerlijk broodje shoarma heb je eigenlijk helemaal geen vlees nodig….
Paddenstoelen kan je makkelijk verscheuren, zodat je een zelfde soort reepjes krijgt. Even laten marineren en dan heb je je eigen vegan vleesvervanger gemaakt 😋
Met dit recept van Culy zet je een heerlijke maaltijd op tafel;
Ingrediënten voor 2 porties plantaardige shoarma
- 2 pitabroodjes of Libanees wit brood
- handje ijsbergsla, in snippers
- 4 à 5 radijsjes, in fijne plakjes
- handje kerstomaatjes, gehalveerd
- paar blaadjes verse munt
- kleine rode ui, in dunne ringetjes
Voor de pulled mushrooms
- 300 gram oesterzwammen
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel barbecuekruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 theelepel kaneel
- snufje zeezout en zwarte peper
- 1 theelepel harissa
Voor de knoflooksaus
- 5 eetlepels yoghurt (liefst volle of Griekse of plantaardige)
- 2,5 eetlepels (vegan) mayonaise
- 2 teentjes knoflook, geperst
- sap van een halve citroen
- zout & peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een grote kom. Doe ook de ingrediënten voor de marinade bij de kom en meng met je handen door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde oesterzwammen op de bakplaat. Laat gedurende 20 à 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en crispy zijn.
Maak ondertussen de knoflooksaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kommetje en meng door elkaar. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Warm de pitabroodjes op volgens de verpakking. Vul elk broodje met een royale laag van de knoflooksaus, de helft van de pulled mushrooms en de groenten. Werk af met de verse munt en eventueel nog wat extra rode pepervlokken.
Het hele artikel inclusief recept kan je hier nalezen: https://www.culy.nl/recepten/vega-broodje-shoarma-paddenstoelen/
