Recept: Bananenbrood

We zijn alweer op dag 6 in het nieuwe jaar! Tijd voor een lekker en gezond tussendoortje! Met dit recept voor bananenbrood van Culy gaat dat zeker lukken 😋 en het is ook nog eens snel klaar! Dus hup… aan de bak 👩‍🍳


Ingrediënten voor 1 vegan bananenbrood

  • 5 rijpe bananen, in stukjes
  • 170 ml havermelk
  • 190 gram kokosmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop
  • 1/2 dl kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 30 gram noten naar keuze

Extra:1 banaan voor de afwerking, gehalveerd in de lengte

NOTE: Waar je in een standaard cake meestal héél wat suiker nodig hebt, doen de bananen in dit recept eigenlijk bijna al het werk. De regel is hier: hoe rijper de bananen, hoe zoeter de smaak. Wees dus niet verlegen om de exemplaren met de meeste bruine vlekjes uit te zoeken!

Verder gebruikten we kokosmeel: een koolhydraatarme en glutenvrije meelsoort die minder vetten en meer vezels bevat dan andere meelsoorten.


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en bekleed een langwerpige bakvorm met bakpapier.Doe alle ingrediënten voor het bananenbrood in een grote mengkom en meng door elkaar met een pureestamper.
Stort het beslag uit in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Leg er voorzichtig de twee helften van de extra banaan op.Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen alvorens je het bananenbrood aansnijdt.

Bekijk het hele artikel inclusief recept op: https://www.culy.nl/recepten/gezond-bananenbrood/

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.