31 oktober is het Halloween en op deze dag wordt er tegenwoordig door veel mensen pompoen uitgesneden ter decoratie. Uiteraard is de pompoen ook heerlijk te verwerken in allerlei gerechten 😋🎃
Vandaag delen wij een recept voor Pompoencouscous afkomstig van Veggipedia;
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1500 gram (biologische) pompoen
- 1 ui
- 1 stukje gember (ca. 15 gram)
- 50 gram rozijnen
- 4 el. zonnebloemolie
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 600 ml groentebouillon met minder zout
- 2 kaneelstokjes
- 300 gram volkoren couscous
- 1 rode peper
- 3 takjes platte peterselie
- 50 gram pompoenpitten
- 1 bosje koriander
- 4 eieren
Bereiding:
Snijd de ongeschilde pompoen (zonder de zaadlijsten) in gelijke blokjes en de ui fijn. Schil de gember en rasp het fijn zodat je 1 eetlepel hebt. Was de rozijnen. Meng 1 eetlepel van de olie met de geraspte sinaasappelschil, paprikapoeder, de gemalen koriander en de komijn. Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan. Smoor de pompoen in 15 minuten gaar. Breng de bouillon aan de kook. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en gember. Voeg de volkoren couscous en kaneelstokjes toe en schenk de hete bouillon erbij. Roer de korrels los met een vork en laat de couscous met een deksel op de pan 10 minuten wellen. Kook de eieren hard. Snijd de peper, peterselie en koriander fijn. Laat de eitjes schrikken, pel de eitjes en snijd ze fijn. Meng de gare pompoen, de peper, platte peterselie, de verse koriander en rozijnen door de volkoren couscous. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en fijngesneden gekookt ei.
Liever een dagje vegan?
Laat dan de eieren weg en serveer de couscous met een sojayoghurtsaus: roer door de plantaardige yoghurt een uitgeknepen knoflookteentje met wat fijngehakte peterselie.
