Goedkoop koken met groente

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn! Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag het recept voor een heerlijke Italiaanse risotto met courgette en champignons!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • 300 g risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 g vegetarische Parmezaanse kaas + extra voor garnering

Bereidingswijze

Snipper de ui en pers het teentje knoflook met een knoflookpers fijn. Geen knoflookpers in huis? Geen probleem, snijd dan de knoflook zo fijn mogelijk.Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit 3 minuten op laag vuur.Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak deze nog 5 minuten mee.Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.Voeg een scheut bouillon toe en roer door tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.Zet het vuur uit en voeg de kaas toe. Schep door de rijst.Schep de risotto op een bordje en maak af met wat extra Parmezaanse kaas.


Lees hier het hele artikel: https://www.dehippevegetarier.nl/gezond-eetpatroon/vegetarisch-eetpatroon/vega-budget-risotto-met-courgette-en-champignons/?utm_campaign=Nationale%20Week%20Zonder%20Vlees&utm_medium=email&utm_source=Revue%20newsletter


Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.