Dag van de ananas

27 juni – Dag van de ananas 🍍

De ananas is een grote vrucht die bestaat uit vele besjes die zijn samengegroeid. Een ananas kan wel ruim 4 kilo en 30 cm lang worden! Dat dus is lekker groot en genoeg voor een fruitdessert voor het hele gezin! Zo heeft iedereen weer 1 portie fruit binnen.

Een ananas is rijp als de vrucht lekker ruikt en de bladeren op de kruin gemakkelijk los te trekken zijn. De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid; ook een groene ananas kan goed rijp zijn. Daarom is geur belangrijk; een ananas moet een heerlijke geur verspreiden.

Ananas is het symbool van tropisch genieten! Dus daarom delen wij voor alle thuisblijvers in Nederland dit heerlijke recept voor een virgin Piña Colada 😋

Ingrediënten:

  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 250 gr ananas
  • 1 rijpe banaan

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een egale gladde massa hebt. Serveer de Piña Colada in een mooi cocktailglas met een schijfje ananas aan de rand.

TIP: Als je verse ananas eerst in stukjes invriest en vervolgens gebruikt in je smoothie, dan is je smoothie lekker koud! Heerlijk op een warme zomerdag ☀️

Recept: Alina

Bron tekst: Veggipedia

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.