Eerder deze week vertelde we al over onze oer-Hollandse groente; Boerenkool. Vandaag delen wij dit heerlijke recept voor boerenkoolschotel uit de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram gesneden boerenkool
- 1 ui
- 4 eetlepels boter
- 4 saucijzen
- 600 gram aardappelpuree (zelf gemaakt of uit een pakje)
- 200 gram gemalen oude kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook ondertussen in een pan de boerenkool circa 5 minuten. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de worst voor circa 3 minuten. Voeg vervolgens de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Bereid de aardappelpuree met water, melk en de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of kies voor zelfgemaakte aardappelpuree. Kook dan de aardappels en voeg naar wens melk of kookvocht van de aardappels toe om de puree lekker smeuïg te maken. Voeg vervolgens nog een snufje (vers geraspte) nootmuskaat toe.
Vet de ovenschaal in en snijd de gebakken worstjes in plakjes. Vul de schaal vervolgens laag om laag met boerenkool, plakken worst, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree en strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel voor circa 20 minuten in het midden van de oven.
Liever een dagje vega? Kies dan voor bijvoorbeeld de worstjes van Vivera of de Vegetarische Slager
#smakelijk

Bron: Versplatform