Avocado’s worden gegeten als groente, maar wist je dat het eigenlijk een vrucht is?
Het vruchtvlees van de avocado heeft een groot vetpercentage (20-30%), daarom is het verstandig om niet meer dan een halve avocado per dag te eten.
De onverzadigde vetten die een avocado bevat zijn goed voor hart en bloedvaten en de bloeddruk. Ook het vezelgehalte is hoog, wat weer goed is voor de werking van de darmen.
Avocado’s zijn zeer veelzijdig en je kan ze in zowel zoete als hartige gerechten gebruiken, maar op een (geroosterde) boterham voor de lunch is bij ons wel favoriet! 🥑🍞😋 Daarom delen wij vandaag dit recept afkomstig van EAT ME Nederland
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2-3 EAT ME avocado’s
- 1 EAT ME limoen
- 8 volkoren boterhammen
- peper & zout
- Toppings
- 250 g champignons
- 1 el olijfolie
- zeezout
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
- 100 g gerookte zalm
- ¼ rode ui
- 1 tl kappertjes
- tuinkers
- 1 EAT ME granaatappel
Bereidingswijze:
Rooster de boterhammen in het broodrooster.Snijd de avocado’s rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en prak het vruchtvlees.Was de limoen en snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht en voeg het bij de avocado.Verdeel de avocado over de boterhammen.
Topping 1: Bak de champignons met olijfolie in een pan. Bestrooi met zeezout en laat even afkoelen. Verdeel de champignons over de avocadotoast.
Topping 2: Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak 2 eieren op laag vuur. Leg de gebakken eieren op de avocadotoast.
Topping 3: Verdeel de gerookte zalm over de avocadotoast. Snijd de rode ui in fijne ringen en verdeel over de zalm. Garneer met tuinkers en kappertjes.
Topping 4: Snijd de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven. Breek de vrucht open. Haal vervolgens de pitjes uit de vrucht en verdeel over de toast.
Op dit moment zijn groene asperges niet in het seizoen, maar dit is ook een lekkere topping die je in het voorjaar kan gebruiken!
Bekijk het hele recept op: https://www.eatme.nl/recepten/avocadotoast
