Aspergesseizoen

De koningin der groente is weer in het land en brengt veel gezonde voordelen met zich mee. Zo zijn asperges goed voor het hele lijf. Ze bevatten namelijk veel vitamine E, mineralen en weinig calorieën.
Tijd dus om lekker te smullen met dit heerlijke recept van Vegan Family Recipes;

Witte asperge risotto

Ingrediënten:

  • 10 witte asperges
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 sjalotjes, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250 g risotto rijst (Arborio)
  • 1/4 cup witte wijn of groentebouillon
  • 6 cups groentebouillon
  • 1/4 cup peterselie, gehakt en extra ter garnering
  • citroenrasp van een halve citroen
  • citroensap naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak

Bereiding.

Haal het harde houtige achterstuk van de asperge af en schil de asperge met een dunschiller. Snij de asperges in stukken van ongeveer 5 centimeter en blancheer voor 2 minuten. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen en zet ze apart.Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en bak de sjalotjes voor 2 minuten. Voeg de knoflook en risotto rijst toe. Bak de risotto glazig in ongeveer 4 minuten.Roer de witte wijn door de rijst totdat deze helemaal is opgenomen en voeg dan de groentebouillon toe. Voeg niet meer dan 3/4 cup per keer toe zodat de rijst rustig al het vocht kan opnemen. Voeg de laatste 3/4 cup bouillon toe met de peterselie en citroenrasp. Roer vervolgens de asperges toe totdat deze goed opgewarmd zijn.Haal de pan van het vuur en garneer de risotto met de extra peterselie, versgemalen peper en wat citroensap naar smaak.

Kijk voor het originele recept op: https://www.veganfamilyrecipes.com/white-asparagus-risotto/

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.