Advocaat/Avocado?…

Wist je dat het drankje advocaat oorspronkelijk met avocado’s werd gemaakt? En als je er over nadenkt zegt de naam het eigenlijk al een beetje; Advocaat – Avocado 😉

Het drankje stamt uit de tijd dat er veel Nederlandse zeelieden in de Caribische gebieden zaten. Daar ontdekte zij een populaire lokale drank gemaakt met avocadopuree, rum en suiker. Toen de Nederlandse zeelieden weer terug naar Nederland gingen, wilden zij dit drankje ook graag thuis nuttigen. Door het gebrek aan avocado’s toentertijd moest er naar een vergelijkbaar recept worden gezocht. Er werd gekozen voor producten die wél veel aanwezig waren in ons land; Eieren, brandewijn en suiker. En zo is dus de Nederlandse advocaat ontstaan die we vandaag de dag kennen met eieren.

Het oude oorspronkelijke recept is in de loop der jaren waarschijnlijk verloren gegaan, maar we hebben een Arubaans recept gevonden via Elizabeth’s Kitchendiary wat er waarschijnlijk wel aardig in de buurt komt. Het is te vergelijken met een hedendaagse avocado daiquiri die zijn oorsprong ook in de Cariben heeft.

Frankie’s Abaco Avocado & Rum cocktail:

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • ½ avocado
  • 45 ml limoensap
  • 90 ml Caribische rum
  • 2 cups ijsblokjes + extra om te serveren

En voor een lekkere twist:

  • 4 blaadjes basilicum
  • Eetbare (tropische) bloemen ter decoratie


Doe de ijsblokjes in een blender en crush deze. Voeg de avocado, limoensap, rum en de basilicumblaadjes toe en maak hier een gladde drank van.Giet de drank in een mooi glas met de extra ijsblokjes en garneer met de bloemen.

Bron recept: https://www.elizabethskitchendiary.co.uk/abaco-avocado-rum-cocktail/

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.