31 mei: Dag van de asperge

Ieder jaar vindt op de vrijdag na Hemelvaart de Dag van de Asperge plaats. Tijdens de Dag van de Asperge wordt er extra aandacht besteedt aan de Koningin der Groenten. Daarom delen wij dit vegan recept van Culy voor witte asperges uit de oven met citroen-tahini, couscous en falafel.

Zo at je witte asperges nog niet eerder!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram witte asperges, geschild
  • 175 gram couscous
  • 235 gram falafel
  • Handje blanke amandelen of amandelschaafsel
  • Handje bladpeterselie, gehakt
  • 2 eetlepels tahini
  • Het sap van een halve citroen
  • De zest van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel agavesiroop of maple syrup
  • Snufje cayennepeper
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Voor dit makkelijke recept bereid je de asperges in de oven. Dat maakt ze iets minder zwavelig en iets zoeter van smaak. Echt een aanrader om een keertje te proberen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.Hussel de geschilde asperges met een halve eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Leg ze met tussenruimte op de bakplaat. Bak ze in 20 tot 25 minuten zacht, tot ze beginnen te bruinen. Test even met een mesje om te checken of ze beetgaar zijn.Terwijl de asperges in de oven zitten, bereid je de couscous. Doe dat volgens de aanwijzingen op de verpakking.Bak de amandelen of het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Zet ze apart. Heb je hele amandelen gebruikt, hak die dan nog even fijn.Zet de koekenpan terug op het vuur, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak de falafel balletjes rondom bruin.Meng voor de vegan aspergesaus de tahini met het citroensap. Voeg een beetje water toe om de dressing dunner te maken. Doe de knoflook en de agavesiroop of maple syrup erbij en breng op smaak met zout en cayennepeper.Schep wat couscous op elk bord en leg de asperges er in het midden bovenop. Giet er wat van de citroen-tahini overheen. Leg de falafel aan de zijkant van de asperges. Bestrooi met de amandelen, peterselie en de citroenrasp.

Kijk voor het originele artikel op: Culy

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties gesloten.