Vandaag is het Valentijnsdag en zoals je weet gaat liefde door de maag! Maak daarom voor jouw geliefde deze heerlijke (en gezonde) banoffeetaart uit het boek van foodblogger Ella Woodward (Deliciously Ella).
Voor de eerste laag
- Twee mooie glaasjes
- 70 gram pecannoten
- 100 gram amandelen
- 2 theelepels amandelpasta
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 Medjoul-dadels, ontpit
Maal de noten in de keukenmachine in een minuut of twee tot een kruimelige mix. Voeg de amandelpasta, honing en dadels toe en laat opnieuw draaien. Stop als alles lekker kleverig is en giet een laagje van deze mix in twee glaasjes. Druk stevig aan met een lepel.
Voor de middelste laag:
- 2 erg rijpe bananen
- 2 eetlepels amandelpasta
Mix voor de bananenroomlaag de bananen en de amandelpasta glad in de keukenmachine. Giet dit boven op de notenlaag en zet de glaasjes 20 minuten in de vriezer om te stollen.
Voor de bovenste laag:
- 6 Medjoul-dadels, ontpit
- 4 eetlepels amandelpasta
- 1 overrijpe banaan, plus 1 banaan ter garnering
Maak ondertussen de karamellaag: doe simpelweg alle ingrediënten met 4 eetlepels water in de keukenmachine en mix glad.Haal de glaasjes na 20 minuten uit de vriezer, snijd de laatste banaan in plakjes en leg die op de laag bananenroom. Giet er tot slot de karamellaag op.
Tip: Serveer dit in aparte minitaartjes in glaasje of maak er een grote taart van in een (hartjes)taartvorm.

Bron: Culy.nl