Voeding als anti-stressmiddel

Last van stress? Voeding kan je er bij helpen om het stressniveau te verlagen. Voeding is namelijk van grote invloed op onze gemoedstoestand. Daarom is het genoeg eten van deze producten net zo belangrijk voor je gezondheid als yogales, hardlopen en gewichtheffen.

Asperges

Asperges staan bovenaan onze lijst met voeding waarvan bewezen is dat het angsten vermindert. Het is een van de gezondste planten ter wereld tegen reuma, urineweginfecties en hormonale onbalans bij vrouwen. Het is ook een antidepressivum.

Spinazie

Een kop spinazie bevat 157 mg magnesium wat 40% van je dagelijkse behoefte is. Magnesium is verantwoordelijk voor meer dan 300 biochemische functies van je lichaam waaronder het reguleren van cortisol en het verlagen van de bloeddruk. Een tekort aan magnesium kan leiden tot depressie en stemmingswisselingen.

Avocado

Kalium is belangrijk om de bijwerkingen van natrium te beperken. Als je te veel zout eet en voeding waarin natrium is verwerkt, dan zijn je nieren niet meer in staat je lichaamsvocht af te voeren en stijgt je bloeddruk. Daarom wordt aangeraden avocado te eten.

Voeding die BDNF niveau een boost geven

Brain-derived Neurotrophic Factor (BDNF) is een proteïne die goed is voor de hersenen. Recente onderzoeken prijzen BDNF om z’n antidepressieve werking en z’n vermogen om cognitieve eigenschappen en lange termijn geheugen te verbeteren. Eet dus genoeg omega-3 vetten via chiazaden en walnoten.


Bron: agf.nl – kijk voor het hele artikel op: www.goodmenproject.com

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.