Sportvoeding

Even de Sinterklaastraktaties eraf sporten of alvast de kerstkilo’s voor blijven? Op gewicht blijven kan tijdens deze dagen wat lastiger zijn. Belangrijk is dat je zo puur en onbewerkt mogelijk eet en variatie brengt in wat je eet. Uiteraard is beweging ook een must! Let er ook goed op wat je eet voor, tijdens en na het sporten. Je lichaam heeft dan namelijk andere behoeften. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat voor sport je doet, voor hoelang en wat jouw caloriebehoefte is.
 
Je kunt het beste tot maximaal twee uur voordat je gaat sporten een koolhydraatrijke maaltijd eten zoals bijvoorbeeld een volkoren pita met hummus. Tijdens het sporten is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. En sport je langer dan 1,5 uur, vul dan je koolhydraten aan met bijvoorbeeld een banaan. Na het sporten is het belangrijk dat je binnen 2 uur je eiwitten weer aanvult. Dit is belangrijk voor het herstel van je spieren.
 
Wist je dat je beter een glas vers geperste sinaasappelsap kunt drinken dan een sportdrank? Dit komt doordat sinaasappels een grote bron van vitamine C en kalium zijn. Andere producten die je kunt eten na het sporten zijn verse ananas, kiwi’s of zoete aardappel. Of eet wat blauwe bessen, die kunnen je lichaam snel laten herstellen na een intensieve workout.
 
Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben over wat je precies kunt eten na het sporten, klik dan op deze link van Culy waar je een verzameling aan smakelijke gerechten vindt die je hierbij een handje kunnen helpen. 

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.