We maken er puree van!
De beste aardappels die je kunt gebruiken om aardappelpuree te maken zijn kruimige aardappels. Er zijn verschillende rassen die geschikt zijn voor stamppot of puree zoals bijvoorbeeld Bintje of Eigenheimers.
Gewoon aardappelpuree is misschien een beetje saai, vooral met de feestdagen die opkomst zijn. Daarom wat tips om je aardappelpuree een lekkere twist te geven:
Pomme Duchesse
Doe puree in een spuitzak en maak feestelijke toefjes voor in de oven.
Italiaanse puree
Roer wat stukjes (zongedroogde) tomaat en zwarte olijf door de puree en breng eventueel op smaak met wat Italiaanse kruiden.
Puree met groente
Kook en stamp bijvoorbeeld wat stukken venkel mee met de aardappels. Pastinaak of pompoen door de puree is ook erg lekker! Of fruit een uitje met wat bacon en voeg dit toe aan de puree.
Puree met kaas
Roer wat oude kaas en een eetlepel mosterd door de puree. Of gebruik Parmezaanse kaas in combinatie met truffelolie.
Puree met noten
Breng de puree op smaak met walnotenolie en fijngehakte walnoten.
Puree met kruiden en specerijen
Gebruik nootmuskaat om de puree een heerlijke smaak te geven. Of gebruik verse kruiden zoals peterselie.