Invloed van voeding op je huid

Je bent geen tiener meer, maar je hebt nog wel last van acne… Dat kan heel vervelend zijn en een domper voor je zelfvertrouwen. Maar wist je dat je met bepaalde voeding de conditie van je huid een stuk kunt verbeteren.

Zorg daarom voor een uitgebalanceerd dieet met zo veel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen zoals groente en fruit. Want hierin zitten allerlei goede vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die jouw huid nodig heeft om zich te herstellen.

Voeding heeft ongeveer 25% invloed op je huid, de andere 75% bestaat uit hormonen, slaap, stress en een goede huidverzorging.
Helaas bestaan er dus geen superfoods waarmee je volledig van je acne af komt, maar groente en fruit hebben in ieder geval wel een positieve invloed op jouw huidconditie.

TIP: Wil je graag weten wat voeding met jouw huid doet? Houd dan een voedingsdagboek bij en bekijk wat je de afgelopen 72 uur hebt gegeten na een heftige uitbraak.

Het hele artikel met meer informatie over voeding en acne kan je nalezen op:

https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/voeding/nog-steeds-puistjes-dan-moet-je-dit-weten-over-voeding-en-acne/ar-BBZBO3f?ocid=spartanntp

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.