Groente- en fruitschillen

Het eten van schillen van groente en fruit: Aanrader of niet?

Dat zocht gezondheidspublicist Tijn Elferink van mt.nl voor je uit…

In principe hoef je groente en fruit niet te schillen. Door groente en fruit niet te schillen, verspil je een stuk minder en bovendien bevat de schil een hoop vitaminen en mineralen!

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft geschilde appels met ongeschilde appels vergeleken en hieruit bleek dat wanneer je de appel schilt, ongeveer 13% vitamine C en 20% magnesium verdwijnt.

Ook bevat een geschilde appel maar liefst 54% minder vezels dan een geschilde appel.

Er zijn wel een aantal vruchten waarvan je de schil niet kan eten zoals ananas en avocado.

Hoewel het misschien niet heel aantrekkelijk is om de schil van een banaan te eten, bevat de schil wel een boel vitamine B6 en B12, magnesium en kalium.

Mocht je je zorgen maken over de bestrijdingsmiddelen, dat is helemaal niet nodig! In Nederland gelden zulke strenge eisen dat de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen zeer klein zijn.

Het is wel altijd belangrijk om groente en fruit te wassen voordat je ze eet!

Het hele artikel kan je nalezen op: https://www.mt.nl/columns/tijn-test-schillen-eten-groente-fruit-lekker/581703

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties gesloten.