Groente en fruit voor een goede bloedsomloop

Groente en fruit kunnen bijdragen aan een goede bloedsomloop. Dit kan helpen als je het bijvoorbeeld vaak koud hebt. Door de juiste voeding te eten stimuleer je een goede doorbloeding.

We zetten een aantal soorten groente en fruit op een rijtje die je hierbij kunnen helpen;

Granaatappels bevatten stoffen die een vaatverwijdende werking hebben. Het bevordert de zuurstoftoevoer naar de spieren (goed voor sporters).

Citrusvruchten zoals grapefruit, citroen en sinaasappels kunnen ontstekingsremmend werken, waardoor de bloeddruk wordt verlaagt en de stijfheid in de aderen afneemt en de bloedstroom wordt bevordert.

Bessen kunnen zorgen voor een verlaging van de bloeddruk. Door de antioxidanten werken ze ontstekingsremmend en hebben ze een gunstig effect op de bloedcirculatie.

Tomaten bevatten een enzym die er voor zorgen dat de bloedcirculatie verbetert.

Bieten zijn geliefd onder de sporters onder ons, en dan het liefst bietensap. Hierbij geldt hetzelfde als bij granaatappels, het bevordert namelijk ook de zuurstoftoevoer naar de spieren. Maar ook voor ouderen is het een populair drankje omdat het de bloedcirculatie bevordert.

Knoflook verhoogt de bloedtoevoer naar weefsels en verlaagt de bloeddruk.

Uien bevatten veel antioxidanten die goed voor het hart zijn en ze verbeteren de bloedcirculatie. Ook hebben ze een ontstekingsremmende werking voor aderen en bloedvaten.

Groene bladgroenten zoals bijvoorbeeld spinazie zijn een krachtige vaatverwijder door de nitraten die deze groenten bevatten.

bron: Juglen Zwaan van www.ahealthylife.nl

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.