Goede voornemens zijn gezonde voornemens

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee beginnen ook vaak onze goede voornemens. Op dit lijstje met voornemens staat vaak “gezonder leven” op de agenda. Dit kan je doen door onder andere meer groente en fruit te eten. Maar het kan soms best lastig zijn om aan de aanbevolen hoeveel groente te komen. Met een aantal tips verstop je groente in je gerechten waardoor je makkelijker je goede voornemens behaalt.

Zo kan je bijvoorbeeld groente toevoegen aan je bruine boterham met kaas. Combineer dit met tomaat, komkommer of kiemgroente of een combinatie hiervan. Ook is het lekker om een omelet te bakken en hieraan groente toe te voegen. Een salade toevoegen naast een gerecht is altijd een goed idee.

Gerechten preppen, oftewel voorbereiden, in het weekend scheelt weer een hoop tijd doordeweeks wanneer je misschien wat minder zin hebt om te koken. Maak bijvoorbeeld gezonde pompoenmuffins of groentepannenkoeken die zowel koud als warm lekker zijn. Varieer naar gelang het seizoen.

Nog een makkelijke manier om groente binnen te krijgen is door middel van soep. En soep is ook nog eens ideaal om restjes groente te verwerken. Eet soep warm als lunch door thuis de soep op te warmen en mee te nemen in een thermosbeker naar werk. Zo kan je naast je boterhammen heerlijk genieten van een warme maaltijd.

Stop extra groente in salades of pastasaus, want alle kleine beetje helpen mee om meer groente binnen te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor bonen of peulvruchten als extra toevoeging. Of maak een bonenspread voor in een wrap of voor op brood. Bonen zijn veelzijdig en ook een goede vleesvervanger die je heel makkelijk zelf kan maken!

Nog een gerecht om groente makkelijk in te verwerken is quiche. De groente hiervoor kan je per seizoen variëren. Quiche is zowel warm als koud lekker en kan je eten als lunch, diner of tussendoortje.

 

Kijk voor de recepten en het hele artikel op: https://www.gezondheidsnet.nl/groente-en-fruit/6-makkelijke-trucs-om-meer-groenten-te-eten

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.