Fruit invriezen doe je zo

Op dit moment is er een groot aanbod van heerlijk vers (zomer)fruit. En veel fruit kun je heel makkelijk invriezen. Zo kan je alvast een voorraadje aanleggen om op een later moment te gebruiken.

Vries bijvoorbeeld druiven of aardbeien heel in en gebruik ze later als ijsklontjes in een glas koud water. Dit werkt ook goed voor in plakjes gesneden citroen en limoen.

Sinaasappels en grapefruit kan je uitpersen en invriezen in een ijsblokjesbak.

Kook appels, peren, mango, abrikozen, bramen, cranberries, pruimen, rabarber tot moes en vries dit in (in een ijsblokjesbakje). Zo heb je een prima fruithapje voor je baby of een basis voor een heerlijke chutney bij je curry. Of doe de moes lekker door de yoghurt heen.

Verse appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen, maar leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water om verkleuring tegen te gaan.

Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes. Gebruik ze bevroren om ijs van te maken of verwerk ze in een smoothie. Je kunt er ook een moes van maken en dit invriezen in een ijsblokjesbakje als fruithapje voor je baby.

foto: Pixabay

Bron: Voedingscentrum

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.