Foodtrends 2020

De trendwatchers bij het Voedingscentrum hebben een voorspelling gemaakt wat dit jaar speelt op het gebied van voeding. Want elke jaar is er wel weer wat nieuws te ontdekken!

Zo maken we gezonder en duurzamer leven makkelijker met (technische) hulpmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse apps waarbij je je calorie-inname kan invullen.

Ook hebben we meer aandacht voor een gezonde eetomgeving. Want overal in onze omgeving hebben we te maken met ongezonde keuzes. Diverse gemeenten gaan zich inzetten om bijvoorbeeld sportkantines of in een buurt van scholen een gezondere omgeving te creëren.

We gaan thuis koken met verse producten. De eettafel en/of keuken wordt een steeds belangrijkere plek in huis. Ook snacken gaan we dit jaar volgens de trendwatchers gezonder doen, met bijvoorbeeld snoepgroenten en fruit.
We eten vaker plantaardig, lokaal en in het seizoen.Dit komt omdat er steeds meer aandacht is voor het milieu en klimaat. Er komen steeds meer plantaardige opties in winkels, op festivals en restaurants.

Er komen meer slimme oplossingen die helpen minder voedsel weg te gooien. Ook hier zijn weer verschillende apps die je hierbij kunnen helpen.
Er is meer innovatie op het gebied van eten en drinken. Zo worden er allerlei alcoholvrije drankjes op de markt gebracht, maar ook verschillende soorten plantaardige vleesvervangers vinden hun weg naar de schappen.


Welke trends er ook ontstaan in 2020: de adviezen van het Voedingscentrum over hoe je gezond en duurzaam eet blijven fier overeind staan;
Eet gevarieerd, veel groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, plantaardige olie en noten. Drink vooral kraanwater, neem wat minder vlees en niet meer zuivel dan nodig. Neem niet teveel snoep, snacks of frisdrank. Zo eet je ook in 2020 in grote lijnen goed voor jezelf en ons milieu.

Lees hier het hele artikel na: https://www.voedingscentrum.nl/nl/pers/persberichten/dit-zijn-de-voedingstrends-van-2020.aspx

Foto: Voedingscentrum

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.