Foodtrends 2019

Dit jaar verwacht Culy dat er op gebied van eten weer het een en ander gaat veranderen en maakte een lijst met de foodtrends van 2019. Hieronder een beknopt overicht;

Groente in de hoofdrol

Meer mensen maken de overstap naar een (gedeeltelijk) plantaardig dieet. Hierdoor speelt groenten vaak de hoofdrol in gerechten.

Nederlandse eetcultuur

Nederland is qua eetcultuur nooit het meest spannende land geweest, maar met de opkomst van de Dutch Cuisine kookt de nieuwe generatie chefs met producten van eigen bodem, waarbij kwaliteit en gezond vooropstaan.

Koken met tropisch fruit

In 2018 was jackfruit al populair en deze trend zet zich dan ook voort in 2019. Ook komen drakenfruit, baby-ananas en papaya meer op het menu te staan.

Minder voedselverspilling

Meer en meer worden we alert gemaakt op de hoeveelheid voedsel die we verspillen door allerlei initiatieven en campagnes. Koken op portiegrootte is trending!

Alcoholvrije drankjes

Met “Dry January” zal de alcoholvrije trend een nog grotere vlucht nemen. Steeds meer mensen laten de alcohol staan en kiezen voor lekkere alternatieven die net zo feestelijk zijn!

Verstopte groenten

Pompoenspaghetti, wraps met bieten en courgettebrood: in steeds meer producten worden groenten gestopt.

Specialisten

De groenteboer is de specialist op het gebied van verse voeding en staat voor kwaliteit. Want naast de beste producten biedt de groenteboer ook nog eens aandacht en advies!

Plasticvrij

Zoveel werk is het niet om je onverpakte groenten gewoon even ouderwets te wassen voor je ze snijdt.En kom je langs bij de groenteboer om bijvoorbeeld een lekkere kant en klare salade te halen? Neem dan je eigen bakje mee!

Kijk voor het hele overzicht op https://www.culy.nl/nieuws/foodtrends-2019/12/

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.