Duurzame keuzes in december

Kies ook in december voor seizoensgroente en -fruit!
Dit is namelijk de meest duurzame keuze. Onze medewerkers kunnen u hierbij helpen met uw keuze. Zij weten precies waar het groente en fruit vandaan komt!

Naast dat seizoensproducten beter zijn voor het milieu, is het ook nog eens goed voor je lijf. Door te kiezen voor verschillende soorten seizoensgroente en -fruit krijg je automatisch de juiste voedingsstoffen binnen. Elke groente- en fruitsoort bevat zijn eigen goede stofjes. Door te variĆ«ren zet je dus elke keer weer wat anders op tafel šŸ˜Š

Er zijn ook groenten die jaarrond een goede keuze zijn zoals bloemkool, broccoli, ijsbergsla, rode biet, rode kool, tomaten, ui en worteltjes.
Maar ook diverse soorten fruit zijn jaarrond verkrijgbaar zoals ananas, appel, banaan, druiven, mandarijnen, peren en sinaasappel.

Het advies is om minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag te eten. Dit kun je doen door op verschillende eetmomenten groente en/of fruit toe te voegen aan je maaltijd. Denk hierbij aan kiemgroente op je broodje kaas, en wat lekkere snackgroenten als tussendoortje en eet bijvoorbeeld ā€™s avonds een lekkere salade naast je maaltijd en sluit de avond af met wat fruit in plaats van dat ene koekje bij de koffie.

Door nu gezonde keuzes te maken, kom je de feestdagen zeker goed door!

Kijk voor ons volledige assortiment ook eens in onze webshop:
https://www.siere.nl/webshop/

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.