Doe mee met de “Eetwissel”

In de maand januari zijn we altijd druk bezig met het letten op onze voeding. Zo willen de meeste mensen vaak in het nieuwe jaar gezonder gaan eten. Het Voedingscentrum speelt daar op in en heeft een leuke campagne gestart: “De Eetwissel”. Want zeg nou zelf, gezond eten kan soms best een uitdaging zijn. Door in kleine stapjes jouw eetgewoontes aan te passen, houdt je het makkelijker vol en zorg je er op de lange termijn voor dat je niet snel terugvalt in ongezonde gewoonten!

Hoe dit eruit zien kan je bekijken op de website van het Voedingscentrum, en kun je kijken welke eetwissel bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een banaan in plaats van een plak ontbijtkoek. Of kies voor vers fruit in plaats van een bak vla. Met elke eetwissel zorg je vandaag al beter voor jezelf en het milieu. Jij kiest, elke dag opnieuw!

Je kan er ook voor kiezen om een eigen eetwissel te maken aangezien de eetwissel iets persoonlijks is. Bij de eetwissel gaat het erom dat je producten kiest die in de schijf van vijf staan in plaats van daarbuiten. Zo horen tussendoortjes als koekjes, frisdrank en chips niet in de Schijf van Vijf. Ook andere producten als witbrood, vleeswaren en vla vallen erbuiten. Wil je dit wel eten? Zorg er dan voor dat je dit niet te veel en te vaak doet. De onderstaande stappen kan je gebruiken om de eetwissel te maken;

  1. Ga van ongezond naar gezond
  2. Schuif op naar minder gezonder
  3. Neem een kleinere portie
  4. Wissel van dier naar plant
  5. Eet gevarieerd

In de Schijf van Vijf:

  • Volop groente en fruit (eet de regenboog)
  • Vooral volkoren
  • Meer plantaardig, minder vlees
  • Zachte en vloeibare vetten
  • Dorstlessers zonder suiker

Eetwisselen: je kunt het!

Je kunt elke dag een nieuwe Eetwissel maken. Wanneer je een Eetwissel maakt, dan geeft dat gelijk vertrouwen om het nog eens te doen. Ook zal het je helpen om een andere Eetwissel te maken. Kortom, je geeft je zelfvertrouwen een oppepper. En dat geeft een goed gevoel.

Link Voedingscentrum: https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/eetwissel/eetwissel-inspiratie.aspx

Vruchten ontbijt

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.