Rucola

Rucola: Een krachtige bladgroente!

Rucola werkt alkalisch wat inhoud dat het zure afvalproducten in het bloed en lymfestelsel neutraliseert.Rucola is een goede huid- en leverzuiveraar door de hoge hoeveelheid zwavel. Eet dit dus wanneer je last hebt van acne! Verder bevat rucola ook nog vitamine A, B11 (foliumzuur), C en K, ijzer, calcium, mangaan en betacaroteen.
De smaak van rucola is pittig, iets bitter en nootachtig.Je kunt rucola gebruiken in salades, als toevoeging op je broodje kaas, rauw door de pasta, ter garnering op pizza of soep of gebruik het als alternatief voor basilicum in de pesto.

#groentevanhetseizoen

Rucola wordt sinds de Middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. De groente wordt steeds populairder en staat daarom ook in de top 10 van meest gegeten groenten.

Rucola zijn de jonge blaadjes van mosterdkruid. De blaadjes zijn smal, donkergroen van kleur en sterk ingesneden.

Mocht je rucola hebben laten liggen waardoor de blaadje zijn verlept, dan kan je ze weer oppeppen door ze een uurtje in een bak water te leggen. Goed tegen verspilling ­čÖé

Leuk weetje uit de Libelle: in 2004 nam astronaut Andr├ę Kuipers rucolazaadjes mee de ruimte in voor een experiment. Samen met ruim 70.000 scholieren in Nederland plantte hij┬áde zaadjes. De leerlingen vergeleken na een week hun plantjes met die van Andr├ę in de ruimte. Plantjes groeien in principe altijd van de zwaartekracht af en naar het licht toe. Maar wat bleek in de ruimte? Haal je licht en zwaartekracht weg, dan groeit raketsla kriskras door elkaar!

bron: Suzanne Poot, Libelle, Veggipedia

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.