Kiwi’s

De meeste mensen denken dat kiwi’s uit Nieuw-Zeeland komen, maar wist je dat kiwi’s eigenlijk uit China komen? Daar noemde men de vrucht in de oudheid Yang Tao. Oorspronkelijk had de kiwi alleen groen vruchtvlees, pas sinds 2000 is de gouden kiwi door veredeling op de markt gekomen.

De kiwi gold, zoals de vrucht ook wel wordt genoemd, is nog gezonder dan de groene kiwi doordat het een nog hoger vitamine C gehalte heeft (goed voor je weerstand!). Daarnaast zijn kiwi’s rijk aan vezels, kalium en foliumzuur.

Door het hoge gehalte foliumzuur zijn kiwi’s een goede aanvulling in voeding voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

Ga je sporten? Kies dan eens voor een kiwi in plaats van een banaan als pre-workout snack. Kiwi’s bevatten namelijk bijna net zo veel kalium als een banaan. Kalium heb je onder andere nodig voor de samentrekking van je spieren.

De vezels die kiwi’s bevatten zorgen voor een snelle spijsvertering wat ook weer goed is voor sporters aangezien de stoffen sneller opgenomen worden door de spieren. Dit heeft te maken met het lage glycemische index (GI). De glucose wordt minder snel door het lichaam opgenomen en langzaam vrijgegeven in de bloedbaan. Een tragere vertering en opname in het lichaam houdt de bloedsuikerspiegel stabieler. Hierdoor zijn ze ook een ideaal tussendoortje voor mensen met bijvoorbeeld diabetes.


Wil je meer weten over kiwi’s? Kijk dan op de website of Facebookpagina van Zespri Kiwifruit Nederland. Hier vind je nog veel meer informatie over kiwi’s, leuke spaaracties en lekkere recepten ­čÖé


Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.