Groene bladgroente

Ben jij een van de 1,13 miljard mensen die last heeft van een te hoge bloeddruk?Eet dan groene bladgroente! Hier zitten vitaminen en mineralen in die helpen de bloeddruk te verlagen.

Zo bevat spinazie een hoop kalium, en andere stoffen die goed zijn voor het hart zoals foliumzuur, magnesium en luteïne (dit helpt verdikking van de wanden van de vaten tegen te gaan, wat weer het risico op beroertes vermindert).

Selderij is ook een goede toevoeging in dit rijtje omdat het een bron is van coumarine. Dit zorgt voor de verlaging van de bloeddruk en het balanceert het vochtbalans.

Kool is een goede bron van kalium en zou eigenlijk een plek in elk dieet moeten hebben omdat het een veelzijdige groente is die je op allerlei manieren kan verwerken. Denk hierbij aan stoofschotels, roerbakken of zelfs in een smoothie!

Bindsla is gezond voor hart en bloedvaten en kan je naast er een salade van te maken ook lekker als toevoeging op brood doen of vervang tacoschelpen eens door slablaadjes…

Boerenkool is tegenwoordig zeer populair in de wereld van gezondheid en voeding. Ook boerenkool is rijk aan kalium en andere voedingsstoffen en mineralen die goed zijn voor het hart.


Let wel: Raadpleeg bij elk dieet altijd een deskundige! Het advies om groente en fruit te eten past in elke voedingsstijl, maar sommige producten passen misschien net niet bij jou.


bron: Primeur magazine

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties zijn gesloten.