Bloemkool

Bloemkool staat bij jongeren niet vaak meer op het menu en dat is jammer omdat het een groente is waarmee je volop kan variëren!
Zo kan je bloemkool koken, wokken of rauw eten.
Verwerk de groente in een lekkere soep of groenteschotel of maak er bloemkoolrijst van. Maar ook als snack doet bloemkool het goed. Lekker met een dipsausje of doe bloemkool in de oven met wat paprikapoeder of kurkuma.

Bloemkool is het hele jaar verkrijgbaar en is lang houdbaar in de koelkast (tot wel tien dagen!). Ook kan de groente worden ingevroren door de roosjes kort te blancheren. In de vriezer blijft bloemkool zo’n acht maanden houdbaar.

Bloemkool is een gezonde en typisch Hollandse groente. Het bevat veel vitamine C, B6 en K en zit vol vezels en mineralen zoals calcium en kalium. En de groente is ook nog eens koolhydraatarm.

Zet dus gerust wat vaker bloemkool op het menu!

#groentevanhetseizoen

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties gesloten.