A pear a day…

De peren zijn dit jaar weer op hun best: Heerlijk geurend en knapperig. Wist je dat het eten van peren enorme gezondheidsvoordelen met zich mee brengt? Ze leveren namelijk een bijdrage aan een gezonde huid, verminderen de kans op o.a. diabetes type 2, hart- en vaatziekte en nog veel meer! Dus heb jij al een peer gegeten vandaag? Zo niet, kom dan snel bij ons langs voor de allerlekkerste peren uit de regio 🙂 tot zo….

Peren zijn nauw verwant aan appels. Je kunt peren in twee categorieën verdelen: handperen en stoofperen. De handpeer heeft sappig vruchtvlees. Heerlijk om zo uit de hand te eten! Stoofperen zijn hard en droger. Ze zijn lekker om te stoven of om verwerkt te worden in compotes. De meeste peren komen uit eigen land en zijn van topkwaliteit.

De Conference peer is de meest populaire perensoort in Nederland. De peren zijn langwerpig en hebben een lange ‘nek’. Sommige mensen vinden de peer lekker als de peer nog niet heel rijp, maar groen en knapperig is. Anderen hebben de voorkeur voor een rijpe peer die zoet, sappig en lichtgeel van kleur is.

Als je wilt weten of de peer rijp is, pak dan de peer vast bij het steeltje en kijk naar de ‘nek’. Bij een strakke nek en een gladde schil is de peer goed hard en stevig. Als het steeltje een beetje meegeeft en de schil ook dan is de peer een stuk rijper en zachter.

Met een Conference peer wordt de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram super makkelijk! Een peer met schil weegt 225 gram en bevat zo’n 121 kcal, een peer zonder schil 180 gram en bevat 99 kcal. Daarom staat de peer ook niet voor niets op plek 3 in de top 10 meest gegeten fruitsoorten.

Je kunt de peer gewoon uit het vuistje eten, maar je kunt de peer ook zo gebruiken:

  • Als vulling in een perentaart of gebak.
  • In een salade met bv. verse geitenkaas en ongezouten noten.
  • In andere salades met zowel groente als fruit.
  • Bij chocoladefondue.
  • Met sorbetijs.
  • Op volkorenbrood met pittige 30+ kaas.

bron: Veggipedia

Dit kan interessant voor u zijn:

Reacties gesloten.